Cursussen

Online voorlichtingsavond vanuit ons gezamenlijk VSV over ‘de Bevalling’ (link naar vsv-achterhoek.nl)

Zwangerschapsbegeleiding Lichtenvoorde

Je bent zwanger en wilt: een bewuste voorbereiding, verantwoord en actief bewegen, oefenen van ontspannings- en ademhalingstechnieken en tips en adviezen voor het aanpassen van je dagelijkse activiteiten. Geef je dan op voor zwangerschapsbegeleiding Fysio Fit Zwanger. Graag al rond de 16 weken opgeven. Stuur een bericht of aanmelding via de mail naar: Elvira Wolterink, info@zwangerschapsbegeleiding-lichtenvoorde.nl of via de site van Centrum in Beweging

Zwanger&Fit en Mama&Fit

Fysiotherapie Lichtenvoorde verzorgt Zwanger&Fit en Mama&Fit, een wekelijkse training tijdens de zwangerschap (16-40 weken) of voor na de bevalling. De training wordt toegepast op de individuele vrouw op basis van belastbaarheid. De lessen hebben aandacht voor: conditie, kracht, stabiliteitstraining en bekkenbodemtraining. Ga fit en actief de zwangerschap en bevalling in met Zwanger&Fit, of bouw onder begeleiding je conditie weer op met Mama&Fit! Deelnemen kan vanaf 12 weken tot 9 maand na de bevalling. Ook te vinden bij Fysiotherapie De Hofstraat in Aalten.

Zwangerschapsyoga

Ook nog:

Voorbereiding op borstvoeding

Je kunt je al tijdens de zwangerschap voorbereiden op het gaan geven van borstvoeding, bijvoorbeeld door het volgen van een korte cursus ‘borstvoeding’.  Lactatiekundigen geven bij ons in de praktijk ook hun voorlichtingsavonden, vooral op de woensdagavond. Ook in het kraambed kan de lactatiekundige worden ingeschakeld voor extra begeleiding van het geven van borstvoeding.

Bij ons op de praktijk liggen de folders van de lactatiekundigen met daarop de voorlichtingsavonden. Ook het SKB organiseert informatiebijeenkomsten.

Nog meer handige links:

Voorlichtingsbijeenkomsten:

Voorlichtingsavond Bevallen

Het VSV (Verloskundig Samenwerkingsverband) organiseert voorlichtingsavonden over de bevalling, waarbij je wordt geïnformeerd over het normale verloop van de bevalling en over situaties waarbij het anders verloopt. Het kraambed komt aan bod en er is gelegenheid voor het stellen van allerlei vragen. Je kunt de data bekijken en je aanmelden via de website van EVA Verloskundig Centrum Achterhoek of kijk voor de bijeenkomsten of voor een rondleiding op de verloskamers op de website van ons Samenwerkingsverband met het SKB.