Voorstellen

In onze praktijk werken wij met 3 vaste verloskundigen, waarneemsters en een praktijkassistente. Gea Aalders, Mariëlle Kolkman-Lovink en Hennie Walgemoet zijn de vaste gezichten, Denise en Bernice zijn onze waarneemsters en Riekske Engelen werkt op de maandag- en dinsdagochtend als praktijkassistente.

Gea is vanaf 2008 in de praktijk werkzaam, voorheen heeft ze als verloskundige op Curacao gewerkt. Mariëlle heeft een aantal jaren als waarneemster gewerkt in diverse praktijken en heeft ook in het SKB in Winterswijk als verloskundige gewerkt. Sinds 2016 is ze werkzaam als vaste kracht bij La Vie. Hennie heeft voorheen jarenlang in het ziekenhuis in Zutphen op de verloskamers gewerkt. Riekske verricht veel telefonisch en administratief contact binnen de praktijk, is tevens ook jullie aanspreekpunt en vraagbaak. Voorheen was ze werkzaam als kraamverzorgster bij Yunio.

Dit is in een notendop ons ‘La Vie’ team.

Vanaf 1 november 2015 werkt Riekske Engelen bij ons als praktijkassistente. Voorheen was zij kraamverzorgster bij de Yunio en heeft toen de switch maken. Op de maandag en dinsdagochtend is zij altijd op de praktijk aanwezig. Het zou voor ons erg handig zijn als jullie dan bellen voor het maken of verzetten van een afspraak en om eventueel niet dringende zaken met haar te bespreken. Jullie kunnen haar dan aan de telefoon krijgen en op de praktijk aantreffen. Ook voor het ophalen van papieren of doorgeven van gegevens is ze dan aanwezig of bereikbaar. Ons telefoonnummer 06-53860487

Wij werken met vaste waarneemsters, Denise Wetsels en Bernice Lowik, ter ondersteuning van onze werkzaamheden, en tijdens vakanties, scholingen, zwangerschap en/of ziekte. Denise komt uit Eijsden en Bernice uit Losser. Als zij dienst hebben, verblijven ze bij ons in de buurt, in Vragender. Jullie kunnen hen treffen tijdens spreekuren, bij de bevalling en/of in het kraambed. Beide zijn, fris afgestudeerde enthousiaste verloskundigen, waar we erg blij mee zijn.

Over ons

Wij beschouwen de zwangerschap, bevalling en kraamperiode als een natuurlijk proces, waarin wij jullie begeleiden, ondersteunen en een vertrouwensband opbouwen met elkaar. Wij gaan er vanuit dat een gezond vrouwenlichaam gemaakt is om te baren en dat een bevalling voorspoedig kan verlopen, als je de natuur maar vrijelijk haar werk laat doen; zonder ingrijpen, zonder angst. Het is van belang dat je leert luisteren en leert vertrouwen op je eigen lichaam, juist nu in de zwangerschap. Wanneer je vertrouwen hebt in je lichaam en leert varen op je intuitie, dan zul je deze (soms heftige) tijd, als een zeer mooie, indrukwekkende tijd gaan ervaren. Ook met name tijdens je bevalling is het van belang dat je vertrouwen hebt in je lichaam en weet dat je het kunt, daar zullen wij je graag bij willen helpen en begeleiden, gaandeweg het proces van zwangerschap en geboorte.

Af en toe draait er ook een student verloskunde mee in onze praktijk. Zij doet mee met spreekuren, de bevalling en tijdens de kraamvisites is zij er ook bij. En zouden wij ‘dubbel’ komen te zitten, met twee bevallingen, dan is de verloskundigenpraktijk in Aalten, onze achterwacht; en wij voor hun. 

Onze praktijk:

Rapenburgsestraat 40, 7131 CZ Lichtenvoorde, 06-53860487.

Spreekuur:

Maandag 09.00 – 12.00  13.00 – 17.00
Dinsdagavond 18.00-21.00

Voor het stellen van vragen, het maken/verzetten van afspraken en voor de bevalling zijn wij telefonisch te bereiken op 06-53860487. Op maandag- en dinsdagochtend is onze praktijkassistente aanwezig, dus is het dan handig voor ons om dan juist te bellen voor dergelijke zaken. Een smsje of appje voor niet dringende zaken mag ook altijd. Over een heleboel vragen en klachten kun je op deze website het antwoord ook al vinden, met name onder het kopje ‘Info’, kies vervolgens de categorie en lees maar eens lekker….

Wij hopen jullie een prettige, professionele begeleiding te kunnen geven.

Gea, Mariëlle, Hennie en Riekske
Verloskundigen La Vie.