Team 1

Veroniek, Esther, Nina en Lisa zijn de verloskundigen  van Team 1, die alle cliënten begeleiden met een laag risico zwangerschap. We begeleiden je zwangerschap, bevalling en het kraambed. We sluiten de zorg af op de nacontrole, welke zes weken na de geboorte op de praktijk plaats vindt.

Verloskundigen Praktijk La Vie

Esther

Hallo aanstaande mama en partner. Ik ben Esther van Kuijk, verloskundige in deze praktijk. In 2009 ben ik samen met mijn collega Veroniek van Geenen deze prachtige verloskundigenpraktijk gestart. Het zelf starten van de praktijk was een unieke kans om te kunnen werken als verloskundige en zelf het vak te kunnen invullen zoals ik verloskunde voor mij zie. Verloskundige zijn zit in mijn bloed.

Met nog evenveel passie en toewijding als bij de start, werk ik enorm graag en veel als verloskundige binnen La Vie. Een bevalling begeleiden vind ik nog steeds magisch en het werkt verslavend! Ik woon al geruime tijd samen met mijn partner Robert en mijn schat van een bonusdochter Iris. Met een niet goed functionerende baarmoeder, endometriose, PCOS, een zeer slecht functionerende hormoonhuishouding, de nodige IVF/ICSI behandelingen en een onvruchtbaarheidsverklaring op zak had ik nooit verwacht zelf een zwangerschap mee te mogen maken.

In 2017 werd ik tegen alle verwachtingen in toch zwanger! In juni 2018 is ons zoontje Scott per spoedkeizersnede geboren. In 2021, ook weer 11 ICSI behandelingen en 5 miskramen verder, werd ons dochtertje Kate geboren. Wat een rijkdom! Voor mij als verloskundige is het geweldig om beide uitersten mee te maken. Een zeer pijnlijke keizersnede met een lang herstel en een super gemakkelijke en zowat pijnvrije bevalling waarbij ik mij enkele uren later al hersteld voelde.

Het zijn van een verloskundige in de puurste vorm: zwangerschap, bevalling en kraambed begeleiden is hetgeen waar ik het aller gelukkigste van word. Ik kies er daarom bewust voor vooral ‘alleen’ dit te doen. Mijn werkdagen zijn lang. Ik heb dan ook bewust gekozen geen groeiecho’s binnen de praktijk te maken en/of anticonceptie te plaatsen, zodat ik zoveel mogelijk spreekuur en diensten kan draaien. Ik heb dan ook de eer om de meeste bevallingen te begeleiden binnen onze praktijk. Ook begeleid ik veel van onze zwangeren met zorgvragen buiten de richtlijn. Ik ben blij als we het hoofddoel bereiken; gezonde mama, gezonde baby op een manier dat er geluisterd en gehandeld is naar de wensen van ouders.

Naast de verloskunde in de praktijk maak ik me ook sterk voor verloskunde in het algemeen en hoop dat generaties na ons nog steeds met een eigen verloskundige kunnen blijven bevallen.

Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten en een bijdrage te mogen leveren in deze belangrijke periode uit jullie leven!

Veroniek

Hallo lieve mensen. Ik ben Veroniek van Geenen, één van de vier verloskundigen uit team 1 in deze praktijk. Vanaf mijn 16e ben ik samen met mijn partner Lowis Wolff, waar ik mee samenwoon in Treebeek/Brunssum. Wij hebben samen twee lieve kindjes, Jort en Julie. Beiden zijn geboren onder begeleiding van mijn lieve collega Esther van Kuijk, in 2016 en 2018.

In 2005 begon het allemaal. Ik startte samen met Esther de opleiding tot verloskundige aan de Academie Verloskunde Maastricht. Gedurende de opleiding hadden we het al over het samen starten van een praktijk. In 2009 is deze droom uitgekomen en werd Verloskundigenpraktijk La Vie geboren. Van een handjevol eerste cliënten en een klein slaapkamertje als praktijkruimte, is La Vie nu jaren later uitgegroeid tot een mooie gezonde bloeiende praktijk op meerdere locaties, waar we inmiddels met een team werken!

Na de opleiding tot verloskundige heb ik de basisopleiding echoscopie gevolgd. Binnen La Vie werk ik als verloskundige en echoscopiste en zie je me op het spreekuur, bij de bevalling en in het kraambed. Maandelijks bespreek ik de hulpvragen van ‘kwetsbare zwangeren’ tijdens een overleg met meerdere disciplines in het Zuyderland Ziekenhuis te Heerlen. Naast het stuk verloskunde hebben Esther en ik onze handen vol aan overige taken binnen ons bedrijf. Ik volg veel scholingen/trainingen en sta, net zoals mijn collega’s, ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen en echoscopisten. Op het reguliere spreekuur maak ik medische basisecho’s en je zou me eventueel kunnen tegenkomen bij het plaatsen van een spiraaltje.

Nu ik moeder ben geworden, is er naast de altijd nog groeiende praktijk een gezinsleven bijgekomen. Om werk en privé goed in balans te houden, zijn er door de jaren heen een aantal collega’s bijgekomen. We zijn op zoek gegaan naar een fijn, gezellig team met allemaal dezelfde visie en passie voor het vak. Samen zetten we ons in om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in deze bijzondere periode van jullie leven.

Tot ziens in de praktijk!

nina-vizzarri-verloskundigenpraktijk-la-vie

Nina

Hoi lieve cliënten!
Mijn naam is Nina Vizzarri, verloskundige bij La Vie. Ik kom uit Heerlen en woon hier ook samen met mijn man. Sommige van jullie kennen mij misschien al van mijn stageperiode hier. Toen heb ik al heel wat lieve ‘La Vie baby’s’ ter wereld mogen helpen en wist ik al vrij snel dat ik hier wilde terugkomen voor een vast plekje! In 2022 kwam ik bij La Vie werken.

Mijn passie voor verloskunde en specifiek voor zwangeren en kersverse ouders, was al op jonge leeftijd aanwezig. Na ieder jaar op mijn verjaardag het turbulente verhaal van mijn eigen thuisgeboorte in geuren en kleuren te horen, kreeg ik steeds weer vlinders in mijn buik als ik aan deze bijzondere gebeurtenis dacht.

Op kerstavond in 1998, vlak na een prachtige thuisgeboorte, had mijn moeder wat hulp nodig met het laatste stukje van de bevalling; de moederkoek, en moest zij gezien worden in het ziekenhuis. Bij gebrek aan ambulances werden wij vervoerd op de achterbank van een politieauto en hiermee haalden we de krant en het nieuws!

Wanneer mijn moeder dit verhaal vertelde ging het, gek genoeg, vaak niet zo zeer over dat laatste stukje, maar meer over de rol die haar verloskundige had gespeeld in dit verhaal. Over hoe zij geen seconde van mijn moeders zijde was geweken en de bevalling zo goed en fijn mogelijk heeft begeleid. Dit wilde ik ook zijn voor iemand! Een rots in de branding tijdens een van de meest bijzondere en intense gebeurtenissen in je leven.

Ik hoop daarom dat ik deze persoon voor jullie kan zijn en ik kijk er ontzettend naar uit om jullie te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode.

Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, het plaatsen en verwijderen van spiralen, de bevalling en bij jullie thuis tijdens het kraambezoek.

Tot ziens in de praktijk!

Lisa

Ik ben Lisa Marquez Kroeze en ben in 2022 bij dit fijne team van verloskundigen gekomen. Ik ben geboren in Chili in Zuid-Amerika, maar ben opgegroeid in Berghem in Noord-Brabant. Voor de opleiding tot verloskundige ben ik naar het mooie Zuid-Limburg gekomen, waar ik mij al snel thuis voelde. Ik woon nu al een aantal jaar samen met mijn verloofde en twee katten in Heerlen. 

Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik iets in de zorg wilde doen en toen ik op de middelbare school moest beslissen welke studie ik wilde gaan volgen was de keuze snel gemaakt. Mijn interesse voor alles rondom de zwangerschap, bevalling en het kraambed was toen al erg groot. Ik heb de opleiding tot verloskundige gevolgd aan de Academie Verloskunde Maastricht en mijn passie voor dit prachtige vak groeide met de dag. 

Na jaren hard werken en verschillende stages in verschillende regio’s heb ik mij na mijn afstuderen bij dit mooie team mogen voegen. Een zwangerschap, bevalling en kraambed zijn een van de meest bijzondere en indrukwekkende momenten uit iemands leven en ik vind het een hele eer dat ik juist hierbij mensen mag helpen en begeleiden. Ik doe mijn best om deze begeleiding zo persoonlijk en bijzonder mogelijk te maken voor de toekomstige ouder(s). 

Lisa-MarQuez-verloskundigenpraktijk-la-vie

Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten.
Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, het plaatsen of verwijderen van spiralen, de bevalling en of tijdens een kraambezoek.