Team 2

Team 2 van La Vie bestaat uit drie ervaren verloskundigen: Linda, Loubna en Joanna. Zij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van cliënten met een hoog risico zwangerschap die onder leiding staan van een gynaecoloog.

Binnen ons VSV bieden wij Casemanager consulten aan. Is er sprake van een aandoening waardoor je ook onder zorg van de gynaecoloog komt te staan? Je kan ons als Casemanager kiezen. Je mag voor de eerste echo altijd eerst bij ons langs komen. Is het medisch noodzakelijk dan verwijzen wij je meteen door naar de gynaecoloog en krijg je gedurende je zwangerschap nog 3 afspraken bij ons op de praktijk. Rond 16, 24 en 34 weken.

Tijdens deze afspraken wordt veel informatie verstrekt en wordt gekeken of de ontvangen zorg aansluit bij jouw wensen. We bieden ook ondersteuning voor sociale uitdagingen en kunnen diverse vormen van zorg coördineren. De ervaringen van vrouwen die gebruik maken van ons als Casemanager zijn zeer positief. Het is ook een moment om, los van de zorgen waarvoor je bij de gynaecoloog bent, contact te maken met de zwangerschap en jullie kindje.

Bij CenteringPregnancy worden deze aspecten geïntegreerd in de bijeenkomsten gedurende de zwangerschap.Dus ook bij een hoogrisico zwangerschap mag je deelnemen aan CenteringPregnancy

In het Kraambed komen we bij je thuis langs om te controleren hoe het met jou en je baby gaat.

Linda

Hoi lieve mensen, mijn naam is Linda Verheijden en sinds 2023 werk ik bij La Vie.
Samen met mijn man Rik, dochter Jolien uit 2020 en zoon Teun uit 2022 woon ik in Heerlen. Mijn verhaal begon in 1989 toen ik als 3e kind thuis geboren werd in Montfort. Hier groeide ik op met 1 zus en 2 broers. Als kind was ik al gefascineerd door zwangerschappen en baby’s. Ik liep altijd met poppen te slepen, stopte ze onder mijn trui alsof ik zwanger was, in een draagzak of in de poppenwagen. Als iemand me vroeg wat ik later wilde worden zei ik altijd “mama”.
Na de middelbare school was er voor mij dan ook geen enkele twijfel om de verloskunde opleiding te starten, welke ik in 2012 afrondde. 5 jaar heb ik in de Betuwe gewerkt, waar bijna iedereen thuis beviel, maar ik miste mijn Limburg en het plat praten. Ik kwam in 2017 in Heerlen wonen en werken.
De weg naar het ouderschap vind ik heel mooi en het is nog elke dag bijzonder dat ik daar onderdeel van mag zijn en zwangere vrouwen en hun partner hierin mag begeleiden.

Je kunt me tegen komen bij de CenteringPregnancy bijeenkomsten, op het spreekuur en tijdens kraamvisites. Maar ook bij het plaatsen of verwijderen van een spiraal/implanon. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten. Tot snel op het spreekuur!

Verloskundigenpraktijk La Vie Verloskundige Linda

 

Loubna

Ik ben Loubna, de echoscopiste bij Echocentrum La Vie. Ook ben ik de vervangend verloskundige binnen de praktijk. Als één van de dienstdoende collega’s uitvalt door bijvoorbeeld vakantie, bijscholing of ziekte, zal ik haar rooster overnemen. Dat betekent dat je mij (vooral in vakantieperiodes) ook kunt tegenkomen bij je bevalling of in het kraambed. Wat hieraan enorm fijn is, is dat er nooit een vreemde aan je bed zal staan bij de bevalling. Ik ben opgegroeid in de regio Parkstad en al op jonge leeftijd wist ik dat mijn passie bij het vak verloskunde lag. Sinds oktober 2019 werk ik met veel plezier in Verloskundigenpraktijk La Vie en Echocentrum La Vie. Ik geniet volop van mijn beroep en heb het voorrecht om aanstaande ouders te begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van hun leven. Als verloskundige en echoscopiste hoop ik door goede persoonlijke begeleiding en voorlichting op maat vrouwen en hun partner vertrouwen te geven in hun eigen kracht en zelfbewust keuzes maken en zodoende tevreden terugkijken op een zeer bijzondere periode in hun leven.

Tot ziens in het echocentrum!

Joanna

Ik ben Joanna Peters, opgegroeid in Landgraaf en nu woonachtig in Voerendaal. Daar woon ik met veel plezier met mijn man Rick en onze 3 kinderen. Luuk werd in 2011 geboren via een keizersnede omdat hij in stuit lag en zich niet liet draaien. Huilend ging ik naar de operatiekamer; mijn kans op een thuisbevalling nu en in de toekomst was bekeken. Zorg buiten de richtlijnconsulten bestond toen nog niet. In 2013 werd zijn zusje Saar geboren, na een inleiding, aangezien ze een flinke jongedame bleek en ik mijn kans op een natuurlijke bevalling wilde vergroten. Het is gelukt nadat ze zich op het laatste moment terugdraaide van de sterrenkijkerpositie. Als kersje op de taart kregen zij in 2017 een broertje Juul. Ook weer na een inleiding omdat mijn galzuren/zouten verhoogd waren. Na een paar uur in bad de weeën op te hebben gevangen, werd hij heel vlot geboren. Ons gezin was compleet.

In de periode dat ik moeder werd van mijn drie schatjes werkte ik op de verloskamers en kraamafdeling in Maastricht Universitair Medisch Centrum. Hier ben ik bijna 12 jaar werkzaam geweest. Bovenaan mijn bucketlist stond het werken in een eerstelijns praktijk. In 2021 besloot ik, als goed voornemen, deze droom na te jagen. Al snel mocht ik bij een praktijk in de buurt starten als tijdelijke waarnemer. Enkele maanden later kwam La Vie, via een leuke omweg, op mijn pad. In de eerste week van januari 2022 mocht ik mij aansluiten bij deze leuke groep toegewijde en gedreven verloskundigen, echoscopisten en assistentes van La Vie! Een droom die uitkwam!

Door mijn ervaring uit het MUMC+ weet ik heel goed waar de grens van de fysiologie ligt en wanneer er hulp nodig is van een gynaecoloog. Binnen La Vie ben ik werkzaam als verloskundige en echoscopiste in team 2 en tevens als praktijkmanager. Ik sta ingeschreven bij de kwaliteitsregisters van de KNOV.

Je komt mij tegen tijdens het spreekuur en bij je thuis na de bevalling wanneer je La Vie als Casemanager kiest, en ook tijdens de CenteringPregnancy-bijeenkomsten. Bij ziekte en vakantie help ik ook de collega’s van Team 1 en kun je mij tegenkomen bij je bevalling.

Ik kijk ernaar uit om jullie als aanstaande ouder(s) te begeleiden, zodat jullie tevreden terugkijken op de start van jullie ouderschap!

Tot ziens in de praktijk en het echocentrum!