Voorstellen

La Vie, het leven, nieuw leven, het ontstaan van nieuw leven, jullie kindje, maar ook een nieuwe fase in jullie leven, vandaar ‘La Vie’.   

Binnen onze praktijk werken wij met drie vaste verloskundigen, een waarneemster en een praktijkassistente. Gea Aalders, Hennie Bosma en Ellen Andrea zijn de vaste gezichten. Denise Wetsels is onze waarneemster en Riekske Engelen werkt op de maandag, dinsdag- en donderdagochtend als praktijkassistente. Vroege echo´s en termijnecho’s worden ook in onze praktijk gemaakt door de verloskundigen en tevens bieden wij ook anticonceptie mogelijkheden aan, waaronder het plaatsen van spiraaltjes. 

Gea is vanaf 2008 in de praktijk werkzaam, voorheen heeft ze als verloskundige op Curaçao gewerkt. Ze heeft specialismen als 1000 dagen coach en bevallingstrauma. Hennie werkt vanaf 2017 bij La Vie. Ze heeft voorheen jarenlang in het ziekenhuis in Zutphen op de verloskamers gewerkt. Ellen heeft ook al jaren ervaring als verloskundige. Ze heeft al zo’n 15 jaar als verloskundige in Haarlem in de eerstelijn gewerkt. Sinds 2021 is ze in de Achterhoek beland. Denise is afkomstig uit Limburg en werkt ook daar nog in een eerstelijns praktijk. Maar ze vindt het bij ons ook nog veel te leuk om niet meer richting de Achterhoek te komen voor waarneming. Waarvoor we haar heel dankbaar zijn. Denise maakt echo’s, samen met Sharon, en ze heeft zich ook gespecialiseerd in het plaatsen van spiraaltjes. Riekske verricht veel telefonische en administratieve werkzaamheden binnen de praktijk. Maar ze is ook belangrijk in het cliëntencontact; ze is namelijk ook jullie aanspreekpunt en vraagbaak. 

Dit is in een notendop ons ‘La Vie’ team.

Vanaf 1 november 2015 werkt Riekske Engelen bij ons als praktijkassistente. Voorheen was zij kraamverzorgster bij kraambureau Yunio (Navina) en heeft toen de switch gemaakt. Op de maandag, dinsdag- en donderdagochtend is zij altijd op de praktijk aanwezig. Het zou voor ons erg handig zijn als jullie dan bellen voor het maken of verzetten van een afspraak en om eventueel niet dringende zaken met haar te bespreken. Jullie kunnen haar dan aan de telefoon krijgen en op de praktijk aantreffen. Ook voor het ophalen van papieren of doorgeven van gegevens is ze dan aanwezig of bereikbaar.

Ons telefoonnummer 06-53860487 of 0544-782444

Over ons

Wij beschouwen de zwangerschap, bevalling en kraamperiode als een natuurlijk proces, waarin wij jullie begeleiden, ondersteunen en een vertrouwensband opbouwen met elkaar. Wij gaan er vanuit dat een gezond vrouwenlichaam gemaakt is om te baren en dat een bevalling voorspoedig kan verlopen, als je de natuur maar vrijelijk haar werk laat doen; zonder ingrijpen, zonder angst. Het is van belang dat je leert luisteren en leert vertrouwen op je eigen lichaam, juist nu in de zwangerschap. Wanneer je vertrouwen hebt in je lichaam en leert varen op je intuïtie, dan zul je deze (soms heftige) tijd, als een zeer mooie, indrukwekkende tijd gaan ervaren. Ook met name tijdens je bevalling is het van belang dat je vertrouwen hebt in je lichaam en weet dat je het kunt, daar willen wij je graag bij  helpen en begeleiden, gaandeweg het proces van zwangerschap en geboorte. Ook in de kraamtijd is aandacht, zelfzorg en hechting van groot belang, daar zullen wij proberen jullie ook op voor te bereiden. Samen op weg in deze bijzondere, unieke periode.

Af en toe draait er ook een student verloskunde mee in onze praktijk. Zij doet mee met spreekuren, de bevalling en tijdens de kraamvisites is zij er ook bij. En zouden wij ‘dubbel’ komen te zitten, met twee bevallingen, dan is de verloskundigenpraktijk in Aalten, onze achterwacht; en wij voor hun. 

Onze praktijk:

Rapenburgsestraat 40, 7131 CZ Lichtenvoorde.
06-53860487 of 0544-782444

Spreekuur:

Maandag 09.00 – 12.00  13.00 – 17.00
Dinsdagavond 17.00-21.00

Voor het stellen van vragen, het maken/verzetten van afspraken en voor de bevalling zijn wij telefonisch te bereiken op 06-53860487. Op maandag, dinsdag- en donderdagochtend is onze praktijkassistente Riekske aanwezig, dus is het dan handig voor ons om dan juist te bellen voor dergelijke zaken. Een smsje of appje voor niet dringende zaken mag ook altijd. Over een heleboel vragen, klachten en informatie kun je hier op onze site ook al veel vinden, maar schroom niet om ons te bellen of te vragen.

Wij hopen jullie een prettige, warme en professionele begeleiding te kunnen geven.

Gea, Hennie, Ellen, Denise en Riekske
Team La Vie