Echo Centrum La Vie

Met trots introduceren wij ons eigen echocentrum binnen onze verloskundigenpraktijk! Bijna alle medische echo’s kunnen nu in onze praktijk worden uitgevoerd, met uitzondering van de 13 weken echo. Hierdoor is er zelden behoefte aan doorverwijzing naar een ziekenhuis of andere echocentra. Alle door ons uitgevoerde echo’s worden vergoed door je zorgverzekering. 

Echocentrum La Vie Verloskundigen Praktijk La Vie
3D echo Verloskundigen Praktijk La Vie

Een Blik op Je Baby 

Als je dat wilt, bieden we als een extra service bij elke zwangerschapscontrole een korte ‘pret-echo’ in 2D en 3D/4D toe. Laat ons je zwangerschap extra bijzonder maken met deze unieke ervaring!

CenteringPregnancy

Binnen onze praktijk bieden we CenteringPregnancy, een innovatieve vorm van zwangerschapszorg die verder gaat dan individuele consulten. In negen bijeenkomsten, onder begeleiding van twee verloskundigen, worden medische controles gecombineerd met thema’s naar keuze, zoals voeding en beweging. Partners zijn welkom, en na de laatste bijeenkomst volgen wekelijkse individuele spreekuren. CenteringPregnancy biedt een unieke kans om van elkaar te leren, een ondersteunend netwerk op te bouwen en een gezamenlijke zwangerschapsreis te ervaren.

Ontdek de voordelen van deze aanpak, waaronder betere gezondheidsresultaten, hogere tevredenheid en een sterke ouderverbinding. Meld je aan bij de assistente of tijdens het spreekuur, probeer het minstens drie keer en schakel indien nodig over naar individuele controles. Er is plek voor maximaal 12 zwangeren per bijeenkomst.

Voor meer informatie, bezoek www.centeringzorg.nl, www.samenweetjemeer.nl, of www.deverloskundige.nl.

Ochtend, middag en avond spreekuur

Bij ons kun je terecht voor afspraken in de ochtend, middag en avond, van maandag tot en met vrijdag tot ongeveer 21:00 uur. Zo kunnen ook aanstaande vaders, grootouders en anderen mee naar het spreekuur komen, zelfs als ze overdag niet kunnen. Dit is handig voor mensen in verschillende beroepen, zoals in het onderwijs, de zorg, of andere sectoren waarbij flexibele werktijden nodig zijn. Om iedereen de kans te geven gebruik te maken van het avondspreekuur, vragen we je af en toe ook een afspraak in de ochtend of middag te plannen. Werkgevers geven je de vrijheid om naar de verloskundige te gaan! 

Zorg afstemmen

Bij onze zwangerschapscontroles kijken we echt naar wat jij nodig hebt. We streven naar persoonlijke en professionele zorg, waarbij we standaard zwangerschapscontroles toepassen vanaf een later stadium. Voordat je deze fase bereikt, plannen we controles met tussenpozen die passen bij jouw situatie. Als er specifieke redenen zijn voor meer controles, zoals een eerdere miskraam, passen we ons schema aan. We stemmen onze zorg echt af op wat jij nodig hebt, zodat het helemaal bij jou past. 

Veel tijd

Wij nemen ons de tijd voor jou. Tijdens onze gesprekken, zowel op het spreekuur als daarbuiten, is er voldoende ruimte voor jou en je partner om vragen te stellen. Of het nu gaat om het eerste consult of vervolgafspraken, we willen goed naar je luisteren en zorgen ervoor dat jij je gehoord voelt. 

Kennismakingsgesprek

Bij het kiezen van een verloskundigenpraktijk is het belangrijk om een plek te vinden die aansluit bij jouw wensen en ideeën over zwangerschapsbegeleiding. In onze praktijk bieden we de mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek. Of je nu net zwanger bent of nog nadenkt over een kinderwens, je kunt bij ons een afspraak maken. Er zijn geen kosten verbonden aan dit gesprek. Het geeft je de kans om te ontdekken of onze benadering en werkwijze goed aansluiten bij jullie verwachtingen. 

Continue begeleiding bij de bevalling

Wij garanderen continue ondersteuning in de actieve fase van de bevalling, ongeacht het aantal centimeters ontsluiting. We hechten veel waarde aan jouw tevredenheid over de bevalling en bieden daarom aan om aanwezig te zijn, zelfs als je onder begeleiding van de gynaecoloog bent. Mocht je tijdens de zwangerschap of bevalling worden overgedragen aan de gynaecoloog, dan zijn we er nog steeds graag bij tijdens de geboorte van je baby, als jij dat wilt!

Esther Verloskundige Bevalling Verloskundigen Praktijk La Vie Esther Verloskundige Bevalling Verloskundigen Praktijk La Vie Esther Verloskundige Bevalling Verloskundigen Praktijk La Vie
Veroniek Verloskundige Bevalling Verloskundigen Praktijk La Vie Bevalling Verloskundigenpraktijk La Vie Bevalling Verloskundigenpraktijk La Vie Bevalling Verloskundigenpraktijk La Vie

Persoonlijke begeleiding door één verloskundige 

Als je liever door één verloskundige begeleid wilt worden tijdens je zwangerschap, dan kan je dat gewoon aan ons laten weten. We doen ons best om dat voor je te regelen gedurende de hele periode. 

Maar we willen ook dat je ons allemaal leert kennen. Soms kan het namelijk voorkomen dat een van ons er niet is op het moment dat je ons nodig hebt of als je gaat bevallen. Op die manier sta je nooit voor een verrassing tijdens de bevalling. 

Daarom raden we aan om afwisselend bij ons alle vier op het spreekuur te komen. Ook willen we je voorstellen aan Loubna. Zij is een van onze drie echoscopisten en vervangt ons als dat nodig is, bijvoorbeeld tijdens ziekte, vakantie of bijscholing. Als je ons al een paar keer hebt gezien op het spreekuur, weet je zeker dat je een bekend gezicht ziet bij de bevalling.

Kwaliteit

Bij La Vie hechten we veel waarde aan kwaliteit. Om de best mogelijke zorg te bieden, blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de verloskunde. We volgen regelmatig bijscholingen en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van verloskundigen (KNOV). 

Onze verloskundigen en echoscopisten zijn allemaal BIG geregistreerd. Als onderdeel van ons streven naar voortdurende verbetering, begeleiden we ook stagiaires in onze praktijk. Dit helpt ons om bij te blijven en onze kennis, vaardigheden en expertise op peil te houden. Als je liever geen verloskundige in opleiding bij je hebt, laat het ons dan weten. 

 

Regelmatige bijscholing Veroniek Verloskundigen Praktijk La Vie Regelmatige bijscholing Linda Verloskundigen Praktijk La Vie Regelmatige bijscholing Loubna Verloskundigen Praktijk La Vie 3 Regelmatige bijscholing Nina Verloskundigen Praktijk La Vie 3 Regelmatige bijscholing Verloskundigen Praktijk La Vie Lisa Veroniek Linda Joanna
Borstvoeding Verloskundigen Praktijk La Vie

Borstvoedingsadvies bij de hand 

Voel je vrij om een (gratis) gesprek met onze lactatiekundige aan te vragen. Of je nu wilt voorbereiden op borstvoeding of hulp nodig hebt bij de keuze tussen borst- en flesvoeding, we staan voor je klaar.” 

Gratis deskundig advies met ons Kinderwensspreekuur

Het wordt steeds gebruikelijker om vóór de zwangerschap een afspraak te maken bij de verloskundige, en dat is niet alleen normaal maar ook verstandig. Tijdens ons Kinderwensspreekuur bieden wij voorlichting en advies over verschillende onderwerpen, zoals medicijngebruik, voeding, ziektes, erfelijkheid en waarom foliumzuur zo belangrijk is voor een gezonde zwangerschap. 

Wist je dat het direct starten met het slikken van foliumzuur belangrijk is, niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen, zodra je een kinderwens hebt? Ons doel is om een zo optimaal mogelijke zwangerschap te bevorderen met minimale risico’s voor zowel moeder als kind. Het Kinderwensspreekuur wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar, dus het is helemaal gratis. Ontdek meer onder het kopje ‘Kinderwens‘.

Casemanagement bij gynaecologische behandelingen

Bij medische behandelingen door een gynaecoloog kun je ons als Casemanager kiezen. Dit omvat consulten op verschillende momenten tijdens de zwangerschap, waarbij veel informatie wordt verstrekt en wordt gekeken of de ontvangen zorg aansluit bij jouw wensen. We bieden ook ondersteuning voor sociale uitdagingen en kunnen diverse vormen van zorg coördineren. De ervaringen van vrouwen die gebruik maken van ons als Casemanager zijn zeer positief. Het is ook een moment om, los van de zorgen waarvoor je bij de gynaecoloog bent, contact te maken met de zwangerschap en jullie kindje. Bij CenteringPregnancy worden deze aspecten geïntegreerd in de bijeenkomsten gedurende de zwangerschap.

Academie Verloskunde Maastricht

Samenwerking met de Academie Verloskunde Maastricht via de Community of Practice draagt bij aan de constante verbetering van onze zorg. Bij La Vie staat jouw welzijn centraal.

SamenZuyd

We maken deel uit van SamenZuyd, een samenwerking tussen diverse zorgverleners in de geboortezorg regio Heerlen en Sittard-Geleen. Dit omvat verloskundigen, gynaecologen, klinisch verloskundigen, kinderartsen, het geboortecentrum, kraamcentra en Huis voor de Zorg (namens zwangeren). 

Bij SamenZuyd draait alles om jou! Ons doel is optimale zorg te bieden aan zwangere vrouwen, partners en (ongeboren) baby’s. We stemmen gezamenlijke werkafspraken af, bieden een persoonlijk zorgpad op basis van jouw wensen en behoeften, en elke zwangere heeft een hoofdbehandelaar als aanspreekpunt. We zorgen voor gestructureerd overleg tussen zorgverleners en wisselen, indien nodig en met jouw toestemming, gegevens uit voor een goede aanpak bij risico’s, complicaties en acute situaties. 

SamenZuyd staat voor jouw centrale rol! Ontdek meer op onze website, waar je informatieve video’s, ook van Zuyderland Geboortecentrum, kunt vinden.