Welkom bij Echocentrum La Vie

Met trots introduceren wij ons eigen echocentrum binnen onze verloskundigenpraktijk!

Bijna alle medische echo’s kunnen nu in onze praktijk worden uitgevoerd, met uitzondering van de 13 weken echo. Hierdoor is er zelden behoefte aan doorverwijzing naar een ziekenhuis of andere echocentra. Alle door ons uitgevoerde echo’s worden vergoed door je zorgverzekering. 

Echocentrum La Vie Verloskundigen Praktijk La Vie
Verloskundige Loubna Verloskundigen Praktijk La Vie

Loubna

Ik ben Loubna, de echoscopiste bij Echocentrum La Vie. Ook ben ik de vervangend verloskundige binnen de praktijk. Als één van de dienstdoende collega’s uitvalt door bijvoorbeeld vakantie, bijscholing of ziekte, zal ik haar rooster overnemen. Dat betekent dat je mij (vooral in vakantieperiodes) ook kunt tegenkomen bij je bevalling of in het kraambed. Wat hieraan enorm fijn is, is dat er nooit een vreemde aan je bed zal staan bij de bevalling.

Ik ben opgegroeid in de regio Parkstad en al op jonge leeftijd wist ik dat mijn passie bij het vak verloskunde lag. Sinds oktober 2019 werk ik met veel plezier in Verloskundigenpraktijk La Vie en Echocentrum La Vie.

Ik geniet volop van mijn beroep en heb het voorrecht om aanstaande ouders te begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van hun leven. Als verloskundige en echoscopiste hoop ik door goede persoonlijke begeleiding en voorlichting op maat vrouwen en hun partner vertrouwen te geven in hun eigen kracht en zelfbewust keuzes te maken en zodoende tevreden terug te kijken op een zeer bijzondere periode in hun leven.

Tot ziens in het echocentrum!

Medische Echo's

In onze praktijk krijg je een vroege echo om de duur van de zwangerschap te bepalen. Daarnaast bieden we een termijnecho tussen 10-12 weken aan om de uitgerekende datum vast te stellen. Beide echo’s worden vergoed door je zorgverzekering.

 

Termijnecho Verloskundigen Praktijk La Vie
13 weken echo ETSEO Verloskundigenpraktijk La Vie

13 en 20 Weken Echo:

De 13 en 20 weken echo’s zijn medische onderzoeken naar mogelijke lichamelijke afwijkingen bij jouw kind. Beide echo’s zijn optioneel, en jij beslist zelf of je ze wilt laten uitvoeren. Een ervaren echoscopist maakt een gedetailleerde echo van jouw kind door een echokop over jouw buik te bewegen. De procedure neemt ongeveer 40 minuten in beslag, waarbij je comfortabel kunt liggen en de echoscopist zorgvuldig naar de ontwikkeling van je kind kijkt.

Direct na de echo ontvang je de uitslag. In de meeste gevallen, bij 95 van de 100 zwangerschappen, ziet de echoscopist geen afwijkingen en is vervolgonderzoek niet nodig. Bij ongeveer 5 van de 100 zwangere vrouwen kan iets worden waargenomen wat een mogelijke afwijking zou kunnen zijn, dan kun je zelf beslissen of je vervolgonderzoek wilt laten uitvoeren.

Kijk voor meer uitleg op onze pagina prenatale screening.

Groei-echo

Een groei-echo, ook bekend als biometrie, is een medisch onderzoek dat de groei en ontwikkeling van de foetus beoordeelt. Metingen, zoals dijbeenlengte en buikomvang, helpen bij het controleren van de groei volgens standaardwaarden voor de zwangerschapsduur. Deze meting detecteert mogelijk groeiproblemen en ondersteunt besluitvorming over verdere zorg. Over het algemeen wordt het in het derde trimester uitgevoerd, maar kan eerder nodig zijn, afhankelijk van de zwangerschapsomstandigheden. De frequentie wordt bepaald op basis van individuele behoeften.

Verloskundigen Loubna en Lisa Verloskundigen Praktijk La Vie

Extra Services

Bij elke zwangerschapscontrole op onze praktijk bieden we een korte ‘pretecho’ als extra service. Deze wordt niet gedeclareerd en is een leuke herinnering aan deze bijzondere periode.