VAN HARTE GEFELICITEERD!

Bepaal snel en eenvoudig jouw uitgerekende datum met behulp van de "Regel van Naegele".

De eerste stap is het noteren van de eerste dag van je laatste menstruatie. Vervolgens kijk je naar de duur van je menstruatiecyclus. Voor deze berekening gaan we uit van een standaard cyclus van 28 dagen (gemeten vanaf de eerste dag van je menstruatie tot de eerste dag van de volgende menstruatie).

Neem de eerste dag van je laatste menstruatie, tel hier 7 dagen bij op en voeg 9 maanden toe. Zo kom je uit op de geschatte uitgerekende datum. Als je menstruatiecyclus langer is dan 28 dagen, tel dan de extra dagen bij de uitgerekende datum op. Voor een kortere cyclus trek je deze dagen juist af om een nauwkeurige uitgerekende datum te verkrijgen.

Voor vrouwen met een onregelmatige cyclus kan het lastiger zijn om een exacte uitgerekende datum te bepalen. In dit geval bespreek het met ons voor meer informatie en begeleiding. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen tijdens deze bijzondere periode.

Uitgetelde datum berekenen Verloskundigenpraktijk La Vie

Woon je in Parkstad of omgeving? Meld je dan eenvoudig aan bij onze praktijk.

045 763 43 72 (elke werkdag van 9:00 tot 12:00)

Of

Via het aanmeldformulier.

Bij de eerste afspraak nemen we uitgebreid de tijd om alles met je te bespreken en je te informeren over wat er nu allemaal geregeld moet worden. We staan klaar om je te begeleiden in deze bijzondere periode.

Foliumzuur

Als je al zwanger bent en nog niet met foliumzuur bent begonnen, is het nog steeds zinvol om ermee te beginnen, bij voorkeur zo snel mogelijk. Deze zijn zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Ze verkleinen de kans op een kindje met een neuraal buis defect (o.a. open ruggetje) met 50-70%. Je moet 1 keer per dag een tablet van 400 microgram (µg) nemen, tenzij je al eerder een kindje met een neuraal buis defect hebt gehad of medicijnen tegen epilepsie slikt. Dan moet je 1 keer per dag een tablet van 5 mg slikken. Lees meer over foliumzuur.

Vitamines in de zwangerschap Verloskundigen Praktijk La Vie

Gezond zwanger

Dit is een bijzondere periode in je leven, waarin je lichaam hard aan het werk is om een nieuw leven te creëren. Om je baby zo gezond en sterk mogelijk op de wereld te zetten, is het belangrijk om extra goed op je gezondheid te letten.

Kijk voor meer informatie over gezond zwanger zijn op onze pagina gezond zwanger.