Wat doet de verloskundige? 

Als verloskundigen zijn wij gespecialiseerde zorgprofessionals die vrouwen begeleiden gedurende het hele proces van zwangerschap, bevalling en de periode na de geboorte. Steeds vaker bieden wij ook preconceptiezorg aan, waardoor we betrokken zijn bij de gezondheid van vrouwen zelfs vóór de zwangerschap begint.

Tijdens de zwangerschap monitoren wij de gezondheid van zowel de aanstaande moeder als het ongeboren kind. We bieden niet alleen medische zorg, maar fungeren ook als waardevolle bronnen van informatie en ondersteuning voor jou en je partner. Dit omvat het verstrekken van advies over gezonde levensstijlkeuzes, voeding en het beantwoorden van vragen over de veranderingen die zich voordoen tijdens de zwangerschap.

Tijdens de bevalling spelen wij een cruciale rol bij het ondersteunen van de aanstaande moeder, het monitoren van de bevalling en het nemen van passende maatregelen indien nodig. Na de bevalling bieden we nazorg en begeleiding om ervoor te zorgen dat zowel moeder als kind zich goed aanpassen aan de nieuwe situatie.

Kortom, als verloskundigen zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor medische zorg, maar ook voor het creëren van een ondersteunende omgeving voor aanstaande ouders, waarin ze zich gehoord, geïnformeerd en verzorgd voelen.

Waneer bel je de Verloskundige Verloskundigen Praktijk La Vie
Controles tijdens de zwangerschap Verloskundigen Praktijk La Vie

Medicus en coach 

In de eerste plaats zijn wij als verloskundigen hooggekwalificeerde medische professionals. Met onze uitgebreide medische kennis voeren we essentiële onderzoeken uit, geven deskundig advies en nemen beslissingen omtrent doorverwijzing naar gynaecologen of andere specialisten wanneer dat noodzakelijk is. Onze rol gaat echter verder dan strikt medische taken; wij fungeren tevens als coaches gedurende de gehele zwangerschapsperiode.

In deze coachende rol dienen wij als waardevolle bronnen van informatie op diverse gebieden, variërend van erfelijkheidsonderzoek tot het coördineren van kraamzorg. Bovendien vervullen wij de rol van vertrouwenspersonen. Het opbouwen van een solide vertrouwensband tussen de cliënt en ons als verloskundigen is van cruciaal belang en kan het verschil maken in de ervaring van de bevalling, of bij het bespreken van intieme of complexe kwesties tijdens de zwangerschapsbegeleiding.

 

Met wie werkt je Verloskundige samen? 

Als verloskundigen spelen wij een belangrijke rol en werken samen met allerlei medische professionals, zoals huisartsen, kinderartsen, gynaecologen, verpleegkundigen, jeugdgezondheidszorg en kraamverzorgsters. Deze samenwerking is essentieel voor een holistische benadering van de gezondheid van de zwangere vrouw en haar baby. Wij streven ernaar om gezamenlijk de best mogelijke zorg te bieden, waarbij we de expertise van diverse disciplines combineren voor een uitgebreide en weloverwogen aanpak.

Verloskundige Loubna Verloskundigen Praktijk La Vie

Casemanager bij gynaecologische behandelingen

Bij medische behandelingen door een gynaecoloog kun je ons als Casemanager kiezen. Dit omvat consulten op verschillende momenten tijdens de zwangerschap, waarbij veel informatie wordt verstrekt en wordt gekeken of de ontvangen zorg aansluit bij jouw wensen. We bieden ook ondersteuning voor sociale uitdagingen en kunnen diverse vormen van zorg coördineren. De ervaringen van vrouwen die gebruik maken van ons als Casemanager zijn zeer positief. Het is ook een moment om, los van de zorgen waarvoor je bij de gynaecoloog bent, contact te maken met de zwangerschap en jullie kindje. Bij CenteringPregnancy worden deze aspecten geïntegreerd in de bijeenkomsten gedurende de zwangerschap.

Kinderwensspreekuur

Op het kinderwensspreekuur krijg je niet alleen informatie om de kans op een gezond kind te vergroten, maar wordt er ook gekeken naar mogelijke risico’s en problemen. Als verloskundigen kunnen wij je adviseren over gezonde levensstijlkeuzes, voeding en eventuele voorbereidingen die getroffen kunnen worden voor een gezonde zwangerschap. 

Anticonceptie

Ben je op zoek naar een anticonceptiemethode die aansluit bij jouw levensstijl, of ben je net bevallen en denk je aan anticonceptie op de langere termijn? Bij onze praktijk begrijpen we dat elke vrouw uniek is, en daarom bieden we op maat gemaakte anticonceptieoplossingen voor zowel jonge vrouwen als net bevallen moeders.

Ontdek de vrijheid en flexibiliteit van anticonceptie die past bij jouw levensfase. Onze deskundige verloskundigen staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de beste anticonceptiemethode voor jou. Neem de controle over je reproductieve gezondheid en maak vandaag nog een afspraak voor een consult. Want jouw welzijn staat bij ons centraal, in elke fase van het leven.

Of je nu in de bloei van je leven bent, geniet van de vrijheid van je jeugd, of als kersverse moeder je aandacht richt op het koesteren van nieuw leven, anticonceptie moet naadloos aansluiten op jouw behoeften.

Onze gespecialiseerde verloskundigen kunnen je informeren en adviseren over verschillende anticonceptiemethoden, met of zonder hormonen.