Anticonceptie met hormonen

Wil je een Implanon of hormoonspiraal laten plaatsen? Hieronder vindt je uitleg over de verschillende soorten welke wij plaatsen. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak via het anticonceptie formulier. De plaatsing vind bij voorkeur plaats op de praktijk in Eygelshoven op onze spiralen kamer, maar in Brunssum is dit ook mogelijk.

Implanon®

In onze verloskundige praktijk plaatsen we ook de Implanon NXT. De Implanon NXT is een hormonaal anticonceptiemiddel dat in de vorm van een klein staafje onder de huid van de bovenarm wordt ingebracht. Dit staafje geeft continu een kleine hoeveelheid hormonen af, waardoor het effectief is in het voorkomen van zwangerschap.

Hier zijn enkele kenmerken van de Implanon NXT®:

Langdurige Bescherming: Na de eenvoudige en snelle plaatsing biedt de Implanon NXT® tot drie jaar lang betrouwbare bescherming tegen zwangerschap.

Geen Dagelijkse Zorgen: In tegenstelling tot dagelijkse pillen hoef je met de Implanon NXT® niet elke dag aan anticonceptie te denken, wat het een handige en stressvrije optie maakt.

Directe Terugkeer naar Vruchtbaarheid: Na verwijdering van het staafje kan je vruchtbaarheid snel terugkeren, waardoor het een geschikte keuze is voor vrouwen die in de toekomst kinderen willen.

Implanon® laten plaatsen bij Verloskundigen Praktijk La Vie
Mirena® laten plaatsen bij Verloskundigen Praktijk La Vie

Mirena®

De Mirena®-spiraal is een vorm van hormonale anticonceptie die wordt gebruikt door vrouwen die betrouwbare bescherming willen tegen zwangerschap. Het spiraaltje is een klein, flexibel T-vormig apparaat dat in de baarmoeder wordt geplaatst. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en informatie over de Mirena®:

Hormonale samenstelling:
De Mirena® bevat het hormoon levonorgestrel, een progestageen. Het hormoon wordt geleidelijk afgegeven en zorgt voor lokale effecten in de baarmoeder.

Werking:
Het levonorgestrel voorkomt zwangerschap door de zaadcellen te immobiliseren en de doorgang van zaadcellen naar de eicel te belemmeren. Daarnaast zorgt het ervoor dat het baarmoederslijmvlies dunner wordt, waardoor het moeilijker wordt voor een bevruchte eicel om zich in de baarmoederwand te nestelen.

Plaatsing:
Een van onze gespecialeerde verloskundigen plaatst de Mirena® in de baarmoeder tijdens een korte en routineuze procedure.

Duur van effectiviteit:
De Mirena® biedt langdurige bescherming tegen zwangerschap, meestal tot 5 jaar.

Menstruatie:
Veel vrouwen ervaren veranderingen in hun menstruatiepatroon. Sommigen hebben lichtere menstruaties of kunnen zelfs stoppen met menstrueren.

 

 

Kyleena®

Kyleena® is een hormonaal spiraaltje dat wordt gebruikt als anticonceptiemethode voor vrouwen die betrouwbare bescherming tegen zwangerschap zoeken. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en informatie over Kyleena:

Hormonale samenstelling:
Kyleena® bevat het hormoon levonorgestrel, een progestageen. Het hormoon wordt geleidelijk afgegeven en zorgt voor lokale effecten in de baarmoeder.

Werking:
Levonorgestrel voorkomt zwangerschap door de zaadcellen te immobiliseren en de doorgang van zaadcellen naar de eicel te belemmeren. Het zorgt er ook voor dat het baarmoederslijmvlies dunner wordt, waardoor het moeilijker wordt voor een bevruchte eicel om zich in de baarmoederwand te nestelen.

Plaatsing:
Kyleenar wordt door een gespecialiseerde verloskundigen in de baarmoeder geplaatst tijdens een korte en routineuze procedure.

Duur van effectiviteit:
Kyleena® biedt langdurige bescherming tegen zwangerschap, meestal tot 5 jaar.

Menstruatie:
Veel vrouwen ervaren veranderingen in hun menstruatiepatroon. Sommigen hebben lichtere menstruaties of kunnen zelfs stoppen met menstrueren.

Kyleena® laten plaatsen bij Verloskundigen Praktijk La Vie